Hrvatskoj nije lako, ali niko ne gubi nadu

Slijedi meč u Poljskoj

Hrvatskoj nije lako, ali niko ne gubi nadu

Edmir Škorić

Hrvatski košarkaši poraženi su u Osijeku od Litvanije, a sada im slijedi gostovanje Poljskoj.

U ponedjeljak od 21 sat Hrvatska igra s Poljskom i nema više pravo na kiks. Selektor Dražen Anzulović je svjestan da su takve utakmice teške, ali ne gubi nadu.

"Nije sve izgubljeno za nas. Nakon ovog poraza moramo se mobilizirati. Računica je jasna, mi moramo do kraja dobiti najmanje četiri od pet utakmica. Ovaj susret s Poljacima je ključan. Neće biti nimalo lako na tom gostovanju, ali nadam se da ćemo se dignuti nakon Litvanije", rekao je Anzulović za 24sata.

Hrvatskoj slijede dva duela s Poljacima, dva s Mađarima i još jedan u Litvaniji.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Bit će pravo razočarenje za susjede ako ne odu na Mundobasket, a u rosteru imaju sjajne igrače predvođene NBA zvijezdama Bojanom Bogdanovićem i Darijom Šarićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti