Bogdanović prestigao Rađu i upisao se u historiju hrvatske košarke

Mostarac postao najbolji strijelac

Bogdanović prestigao Rađu i upisao se u historiju hrvatske košarke

Hrvatska košarkaška reprezentacija nakon dramatične završnice izgubila je večeras od Litvanije.

Ekipa Dražena Anzulovića nije blistala u Osijeku, a porazom od 83:84 je ujedno dovela u pitanje plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kini sljedeće godine.

No, meč protiv Litvanije će zasigurno ostati dugo u sjećanju Mostarcu Bojanu Bogdanoviću koji je srušio rekord legendarnog Dine Rađe i upisao se u historiju košarkaške hrvatske reprezentacije.

Bivši košarkaš Zrinjskog je prije utakmice sa Litvanijom imao tri poena manje od Rađe, koji je za Hrvatsku zabio 1764 poena, a do rekorda je stigao kada je pogodio tricu minutu prije kraja poluvremena. Na kraju je Bogdanović meč završio sa 22 poena, no svejedno to nije bilo dovoljno Hrvatskoj večeras, koja s blijedom igrom u Osijeku nije ni zaslužila pobijediti.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Podsjećamo, Bogdanović je u dresu Hrvatske debitovao na Svjetskom prvenstvu u Turskoj 2010. godine.

Top Komentari

Ismet_Hadziosmanovic
Mostarac i hrvat Bojan Bogdanovic
9 3
Saimai1316
Ima li jos sta u vezi hrvata i srba da objavite
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi