Musa: Izvukli smo pouke, sada znamo kako trebamo igrati
BiH sutra od 20:00 sati u Skenderiji igra utakmicu kvalifikacija za SP protiv Češke.

Reprezentativac BiH za SportSport.ba pred meč sa Češkom

Musa: Izvukli smo pouke, sada znamo kako trebamo igrati

Endin Čaušević

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su se nakon gostovanja u Finskoj vratli u glavni grad naše države gdje se pripremaju za sutrašnji meč kvalifikacija za SP protiv selekcije Češke.

Bh. košarkaši su već jutros obavili jedan trening, nakon kojeg je Džanan Musa govorio za SportSport.ba.

"Utakmica protiv Finske? Pa izvukli smo neke pouke iz te utakmice, u zadnjoj četvrtini smo vidjeli kako trebamo igrati. Sada trebamo nastaviti tako i protiv Češke", istakao je Musa.

Naš mladi košarkaš je protiv Finske igrao na poziciji playmakera, koja njemu i nije "prirodna".

"Što se tiče mene i moje igre, pokušavao sam da kontrolišem utakmicu čitavo vrijeme, da uključim svoje saigrače u svaki napad, tako da sam jako zadovoljan svojom igrom, ali naravno ne mogu biti zadovoljan utakmicom jer smo izgubili. Nadam se da će sutra biti drugačiji ishod", popručio je Musa, pa se osvrnuo na sutrašnji meč protiv Češke:

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Češka je jedna jako dobra reprezentacija koja je posljednjom pobjedom bukvalno osigurala plasman na SP, ali mi ćemo dati sve od sebe da im pomrsimo račune. Nadam se punoj Skenderiji i velikoj podršci naše publike."

Naše košarkaše večeras očekuje još jedan trening, dok je meč sa Češkom na rasporedu sutra sa početkom u 20:00 sati.

Top Komentari

ibrahim51
Ej, Musa, Musa i ostale Muse. Nema tu opravdanja.Svi vi dobro znate kako se igra kosarka i bilo koji sport.Ako necete igrati srcem, nema uspjeha.Viste mislili Vas kad vide na terenu odmah ce se predati.Viste dobro vidjeli da su svi zagrizli ko ludi da vas pobjede.Nazalost tako nam je u svim sportovima.Treba dobro dresove natopiti znojem pa se necemu nadati.Profesionalni kosarkas mora ubaciti slobodna bacanja.Mi dobro znamo prijasnje kosarkaske zvijezde Drazena Petrovica, Delibasica nek im citava dvorana zvizdi oni ubacuj.Oni su sate i sate odvajali u neobaveznim trenizima.A pojedini danas ne odrade kako treba ni obavezni trening.
21 3
Bulwyf
Kako ce igrati dobro kada su dosli bez playmakera??? tu ulogu iole je igrao Dzanan koji je krilo. I onda dodje neko i sere po momku kako solira previse. Savez nam vode ljudi koje boli qrac i za igrace, kosarku a drzava im nije ni u mislima.
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi