Saša Obradović više nije trener Lokomotiv Kubana
Srpski stručnjak napustio je klubu jedne od najboljih momčadi Eurocupa.

Domaći poraz od Albe prelio čašu

Saša Obradović više nije trener Lokomotiv Kubana

Srpski stručnjak Saša Obradović i Lokomotiv Kuban sporazumno su se rastali i Obradović je slobodan potražiti novu sredinu. Trener jedne od najboljih ekipa Eurocupa napustio je klupu ruskog kluba nakon poraza od berlinske Albe u 5.kolu Eurocupa.

Ovaj nekada odlični playmaker iza sebe ima i respektabilnu trenersku karijeru koju je počeo u njemačkog Rhein Energieu is Koelna u kojem je kao igrač ostavio veliki trag, dok je u još jednom klubu za koji je nastupao, berlinskoj Albi, doživio najbolje trenutke trenerske karijere.

U prošloj sezoni s Lokomotiv Kubanom je u Eurocupu bio nepobjediv do finala u kojem je naletio na Scottijea Wilbekina koji je u dresu Darussafake igrao najbolju košarku života i koji je taj trofej, te igranje u Euroligi osigurao istanbulskom klubu. Tu su počeli problemi oko Obradovićevog ostanka, a sve je kulminiralo nakon nedavnog poraza od Albe u 5.kolu Eurocupa.

"Biti trenerom Lokomtiva za mene je bila velika čast. Želim se zahvaliti svima koji su mi davali potporu ovdje svo vrijeme, prije svega navijačima zbog kojih sam se osjećao kod kuće" - rekao je Obradović na rastanku od Lokovotiva koji će u vremenu dok klub ne nađe pravu zamjernu voditi još jedan Srbin Vlada Jovanović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi