NBA pojačanje za Lokomotiv Kuban: Mogu li skinuti CSKA sa trona?
(Foto: EPA)

Whitehead stigao u Rusiju

NBA pojačanje za Lokomotiv Kuban: Mogu li skinuti CSKA sa trona?

M. Šljivak

Ekipa Lokomotiv Kubana u narednoj sezoni će imati zaista spektakularan tim.

Rukovodstvo ruskog prvoligaša dogovorilo je još jedan fantastičan posao, a dres ovog tima će nositi doskorašnji NBA igrač Isaiah Whitehead.

Ovaj 23-godišnji bek dogovio je jednogodišnji ugovor sa Lokomotivom vrijedan milion dolara neto i zasigurno će predstavljati veliko pojačanje.

Ovo će Whiteheadu biti prvo iskustvo van NBA lige. Prethodne dvije sezone je igrao dosta dobro u dresu Brooklyn Netsa i prosječno je ubacivao nešto više od sedam poena po meču, a većinu prošle sezone igrao je u NBDL-u za Long Island Netse.

Lokomotiv će u novoj sezoni imati zaista spektakularan tim. Doveli su nekoliko velikih imena, a osim Whiteheada stigli su još Jamel McLean, Dorrell Wright, JaJuan Johnson, Mateusz Ponitka i Vitaly Fridzon.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Pojačanjima vjerovatno neće biti kraj. Očekuje se dolazak još nekoliko kvalitetnih košarkaša, a cilj je samo jedan - srušiti CSKA sa trona u Rusiji.

Armejci su dominantni već gotovo dvije decenije i osvojili su 16 uzastopnih titula prvala. Ipak, sada pred sobom imaju veliki izazov, ali pitanje je ipak koliko će Lokomotiv moći napraviti jer i CSKA raspolaže zaista sjajnim timom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi