Košarkaš Češke za SportSport.ba

Satoransky: Nurkić je nevjerovatno jak, a pred Musom je svijetla budućnost

Endin Čaušević

Košarkaš Washington Wizardsa Tomas Satoransky pohvalio je publiku u Skenderiji nakon večerašnje utakmice između Bosne i Hercegovine i Češke Republike.

Češka je slavila sa 85:80 u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Satoransky je ubacio 22 poena. On je nakon meča u razgovoru za SportSport.ba između ostalog pohvalio naše NBA igrače Musu i Nurkića.

"Bila je ovo vrlo teška utakmica za nas. Borili smo se, ali također su i oni. Mislim da šuterski nismo imali baš najbolju noć. Lično ja nisam pružio baš najbolju partiju, ali smo se svi trudili i znali smo šta treba da uradimo. U teškim trenucima smo igrali vrlo dobro", rekao je on i dodao:

"Ovdje je atmosfera vrlo dobra, baš kao što uvijek i očekujemo kada gostujemo balkanskim reprezentacijama. Kada su se njihovi igrači borili i pogađali neke bitne šuteve publika se dizala. Ali, mi smo se držali mirno i ostali smo u utakmici što je najbitnije".

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Musa i Nurkić su sjajni igrači. Nurkić iza sebe u NBA ligi ima sjajnu sezonu, on je nevjerovatno jak, moram to reći. Musi vidim svijetlu budućnost, danas je pokazao da je vrlo talentovan i odigrao je dobru utakmicu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi