Sćekić: O Banovićima sam čula sve naljepše, dolazim da uzmemo titulu
Photo: www.ksczsekszard.hu

Nova košarkašica RMU Banovića za SportSport.ba

Sćekić: O Banovićima sam čula sve naljepše, dolazim da uzmemo titulu

E. Dindić

Košarkaški klub ŽKK RMU Banovići igra sjajnu sezonu u prvenstvu Bosne i Hercegovine za košarkašice. Trenutno su na omjeru od 18 pobjeda bez pretrpljenog poraza. Sigurno je da su prvi favoriti za osvajanje prvenstva i kupa Bosne i Hercegovine. 

Posljednjih dana ambiciozna  Uprava kluba tima iz Banovića  na čelu sa trenerom Goranom Jurčenkom dovela je novu košarkašicu u svoje redove. Sjajni play i bivša mlada reprezentativka  Srbije Maja Šćekić tako će pojačati ekipu iz Banovića, te u tandemu sa zemljakinjom Marinom Ristić čini ubojiti duo na poziciji jedan. Ova sjajna košarkašica nastupala je za više kluba u Mađarskoj, igrala je na Kipru i u Rumuniji  dok je svoj posljednji angažman imala  u ekipi Vrbasa iz Srbije. 

Za portal SportSport.ba Šćekić je govorila o razlozima zbog kojih je prihvatila poziv iz rudarskog grada, te očekivanja od ostatka sezone.

"Kada sam dobila poziv od Banovića, nisam imala puno informacija o timu. Od prije poznajem Eminu Demirović i Marinu Ristić i one su mi sve najljepše ispričale o klubu i gradu. Znam da je klub stabilan da se dobro radi i da imaju najveće ambicije za osvajanje prvenstva i kupa Bosne i Hercegovine. Sve te pozitivne stvari su me naravno privukle da dođem i pomognem timu, a naravno i poznanstvo sa Eminom Demirović i Marinom Ristić je bio dodatni plus u svemu tome.Žao mi je što neću igrati Kup Bosne i Hercegovine, u Banoviće dolazim u nedjelju.", rekla je Šćekić te dodala:

"Imala sam zaista nezgodnu povredu koljena, te sam odsustvovala sa parketa 9. mjeseci. Polako se vraćam i već sam u Srbiji odigrala sedam utakmica, moja želja i motivacija su na najvišem nivou. Nadam se da ćemo dobrim radom i zajedničkim snagama donijeti titulu u Banoviće", završila je Šćekić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Podsjetimo sutra u Banovićima počinje završnica Kupa BiH za košarkašice gdje će se za titulu najboljeg boriti domaća ekipa RMU Banovići, Rudar Ugljevik, Livno i prošlogodišnji pobjednik ekipa Play Offa iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti