Oštraković: Banovići su apsolutni favoriti, ali mi se ne predajemo unaprijed
Iz tabora Jedinstva istiću da su Banovićanke favoriti, ali da se ne predaju unaprijed

Kantonalni derbi starih sportskih rivala na rasporedu je u nedjelju

Oštraković: Banovići su apsolutni favoriti, ali mi se ne predajemo unaprijed

E. Dindić

U okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za košarkašice u Mejdanu se igra kantonalni derbi između domaćeg Jedinstvo Piemonta i ekipe ŽKK RMU Banovići. 

Tim povodom danas je u Mejdanu organizirana press konferencija gdje su se ispred kluba iz Tuzle obratili prisutnim medijima prvi trener ekipe Mirza Oštraković i košarkašice Adna Razić i Žaklina Milošević.

Prvi trener ekipe Mirza Oštraković istakao je kako ih očekuje težak susret u nedjelju protiv kantonalnog rivala.

"Očekuje nas zaista jedna teška utakmica, gdje je ekipa Banovića apsolutni favorit. Ovom utakmicom ćemo mi dobiti mnogo više, jer naše mlade košarkašice će vidjeti gdje su i koliko još moraju da rade. Radujem se zaista ovom susretu, jer ovakve utakmice pokazuju koliko još moramo raditi da bih napredovali. Košarka je čudan sport, a pogotovo ženska i naravno ako nam se ukaže prilika zašto ne i pobijediti. Uvijek ima uspona i padova, ako bude sutra prilike, pokušaćemo da tako nešto iskoristimo. Jedno je sigurno da ćemo maksimalno probati da otežamo ekipi Banovića put ka pobjedi, a koliko ćemo uspjeti vidjećemo u nedjelju", rekao je Oštraković

Sjajna košarkašica Jedinstva Žaklina Miloševića istakla je ekipa Banovića favorit u nedjeljnom susretu.

"Dobro smo trenirale i zaista željne smo dobrih utakmica. Ekipa Banovića je apsolutni favorit u nedjeljno susretu, ali mi moramo dati sve od sebe, i njima maksimalno otežati put ka pobjedi", kratka je bila Milošević

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Perspektiva kluba i bh.ženske košarke mlada Adna Razić također je dodala da očekuje dobar susret u nedjelju i da ona i njene suigračice pružiti dobru partiju.

"Ekipa Banovića je bez poraza na tabeli što govori o njihovoj snazi i protiv kakve ekipe igramo u nedjelju. Mi smo dobro trenirale, i očekujem dobru utakmicu, odnosno da mi damo sve od sebe. One su apsolutni favoriti, a mi maksimalnim zalaganjem na terenu očekujem da im što više otežamo put ka pobjedi", istakla je Razić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti