Šehovac: Dok je bilo koncentracije i snage, bilo je i igre

Trener Sparsa nakon novog poraza

Šehovac: Dok je bilo koncentracije i snage, bilo je i igre

Košarkaši Sparsa poraženi su i u drugom kolu ABA 2 lige.

U ovom regionalnom takmičenju sarajevski klub ne bilježi najbolje rezultate, pa je tako nakon poraza od Rogaške, nad ekipom Gorana Šehovca slavio sinoć i MZT (77:65).

Nakon utakmice trener Sparsa ocijenio je šta je, po njegovom mišljenju, dovelo do poraza.

"Još uvijek sam pod emocijama. Mislim da smo imali dobar pristup, dobru energiju, dok smo imali koncentracije i snage. Imali smo taj problem na poziciji organizatora igre, kada nas je stigao umor, tada smo i pali. Šanse i šuteve koje smo trebali, nismo iskoristili", kazao je Goran Šehovac.

Trener gostiju iz Skopja, s druge strane, imao je razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Sretni smo što smo u prvoj gostujućoj utakmici uspjeli ostvariti pobjedu, za razliku od prošle godine kada nam je trebalo više od mjesec dana da pobijedimo. Čestitam igračima na borbi", bile su riječi Gjorgjia Kočova.

U redovima Sparsa najefikasniji sinoć je bio Kamenjaš sa 16 poena, dok su Muratović i Vrabac ubacili 15, odnosno 12.

Top Komentari

dinas
Demagog sumljivog kvaliteta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi