Šehovac: Od igrača očekujem da protiv MZT-a pokažu sve ono što nisu u prošlom meču

Trener Sparsa pred sutrašnji duel

Šehovac: Od igrača očekujem da protiv MZT-a pokažu sve ono što nisu u prošlom meču

S. Grebović

Sarajevske Sparse sutra očekuje utakmica drugog kola ABA 2 lige na domaćem terenu protiv ekipe MZT Skopje.

Sparsi su u prvom kolu ABA 2 lige na svom terenu pretrpjeli poraz od Rogaške, bilo je 72:57 za slovenačku ekipu.

Povodom sutrašnjeg duela prisutnima se na press konfrenciji obratio trener domaćih Goran Šehovac.

"MZT je u prošlom kolu pokazao kakva je ekipa ubacivši Slobodi čak 110 poena, što je zaista sjajna brojka. Prošlogodišnji su finalisti ovog takmičenja, tako da je o njima suvišno trošiti riječi. Ono što ja očekujem od svojih igrača jeste reakcija mojih igrača, odnosno da pruže sve ono što u prvom kolu nisu, a to je da pokažu više želje i zalaganja. Očigledno da su prevelika očekivanja učinila svoje i uvukla nesigurnost u našu mladu ekipu. Sigurno nismo preko noći zaboravili da igramo košarku, uostalom to smo dokazali i u pripremnom periodu gdje smo igrali jako dobro. Igrački kadar i dalje nije na željenom nivou. Nakon večerašnjeg treninga trebao bi znati koje ću igrače imati na raspolaganju za sutrašnju utakmicu."

Svoja očekivanja od sutrašnjeg susreta iznio je i igrač sarajevske ekipe Nedžad Muratović

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

"Sasvim sigurno da prošla utakmica nije naš pravi pokazatelj, a to ćemo i dokazati. Moramo da budemo više fokusirani da prenesemo na teren ono što radimo na treninzima, a rezultat će sam doći po sebi. Pozivam naše navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže i idemo na pobjedu!"

Susret između Sparsa i MZT-a na rasporedu je sutra od 18 sati u dvorani "Novo Sarajevo".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi