Šehovac pred gostovanje u Čačak: Nadam se pozitivnom rezultatu

Novi ispit za Sparse

Šehovac pred gostovanje u Čačak: Nadam se pozitivnom rezultatu

S. Mlaćo

Košarkaši Sparsa u srijedu će odigrati meč 3. kola ABA 2 lige.

Rival Sarajlijama će biti Borac iz Čačka. Sparsi ove sezone ne znaju za pobjedu, a svoja očekivanja pred ovaj meč otkrili su trener Goran Šehovac i košarkaš Nejc Klavžar.

"Nakon tri neugodna poraza, dva u ABA 2 i jedan u domaćem prvenstvu, mislim da ne treba biti nešto specijalno pametan i analizirati. Mi definitivno imamo problem u organizaciji igre. U zadnjih sedam dana smo ostali bez dva plejmejkera zbog povreda i to se odrazilo na našu igru. Mi trebamo iskoristiti ova dva dana i pokušati osposobiti nekog od ova dva igrača za utakmicu protiv Borca. Sigurno da to nije jedini uzrok loših rezultata, imali smo dosta propusta zadnje dvije utakmice u kontroli skoka, posebno u drugom poluvremenu gdje su nam protivnički igrači dolazili do drugog posjeda lopti i to su kažnjavali. Borac je odlično otvorio sezonu, dvije pobjede na samom startu ABA 2 lige i dobro je startao u KLS-u i kada se to sagleda, oni važe za favorita, ali mi ne idemo sa bijelom zastavom. Nadam se da ćemo biti kompletni , da ćemo iskoristiti ova dva dana kvalitetno i nadam se pozitivnom rezultatu“, rekao je Goran Šehovac.

Na samom startu takmičenja, ušli smo u rezultatsku krizu i ja se nadam da ćemo uskoro izaći iz nje. Idemo sada u Čačak, na teško gostovanje Borcu. Mi ćemo dati sve od sebe da se izdignemo iz krize u kojoj se nalazimo i da ostvarimo dobar rezultat“, kazao je Klavžar.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Meč u Čačku igra se sa početkom u 18 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti