Jones: Sve se raspalo; Lojo: Nismo spremni za ovaj nivo

Press konferencija nakon utakmice

Jones: Sve se raspalo; Lojo: Nismo spremni za ovaj nivo

E. Oštraković

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je visok poraz na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Australiji.

Iako su naše košarkašice bile favorit na ovom susret, upisale su visok poraz od Južne Koreje, a konačan rezultat bio je 99:66.

Na početku se medijima obratila naša najbolja košarkašica Jonquel Jones koja je usprkos lošem danu bila naša najefikasnija košarkašica s 21 ubačenim poenom.

"Izašli smo sa dobrom energijom, ali sve se raspalo. Mnogo laganih poena smo dopustili i to će svako iskoristiti, bilo koja reprezentacija", rekla je Jones.

Poslije nje govorio je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo koji je svjestan da je naša reprezentacija krenula dobro, ali onda je jednostavno nestala sa terena.

"Krenuli smo sjajno, ali onda dopuštamo lagane poene i nestali smo sa terena. U trećoj četvrtini smo se pokušali vratiti, međutim oni su ubacili sve što su u dosadašnjim utakmicama promašivali", rekao je Lojo.

Oglasi

Na Jones se primjeti umor, a ona je to i prokomentarisala.

"Mučim se, ali pokušavam dati sve od sebe. Nisam osoba koja traži izgovore, ali mučim se", rekla je Jones.

Čini se kako Bosna i Hercegovina nije isti tim koji je pobjedio Belgiju, a bh. selektor nije bio zadovoljan i iskreno je rekao da Bosna i Hercegovina nije nivo za Svjetsko prvenstvo.

"Da, dva puta smo pobjedili Belgiju. Ali, tada smo izgledali kao drugi tim. Tada je i Jones bila odmornija, čini se da nismo spremni za ovaj nivo. To je moj osjećaj, da nismo spremni za ovaj nivo. Nemamo toliko igračica. Neke su prvi put ovdje, Jones je igrala prvu utakmicu bez treninga, jer je došla tako kasno nakon sezone. Mnogo je razloga zbog ovih rezultata", rekao je Lojo.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo za žene:

Kako motivisati ekipu za preostale dvije utakmice obzirom da slijede okršaji sa Belgijom i SAD-om?

"Svakome bi trebala biti motivacija to što su na Svjetskom prvenstvu. Uradićemo sve da ih probamo mentalno vratiti nakon ova tri poraza. Žao mi je što nismo uspjeli ostvariti jednu pobjedu, ali nadamo se evo da ćemo to pokušati za dva dana", završio je selektor Bosne i Hercegovine, Goran Lojo.

Raspored utakmica

DATUM DAN SAT TIM 1 TIM 2 REZULTAT
22.09. ČET 02:30 BiH Portoriko 58:82
23.09. PET 06:30 Kina BiH 98:51
24.09. SUB 10:00 BiH Južna Koreja 66:99
26.09. PON 03:30 Belgija BiH -:-
27.09. UTO 06:00 SAD BiH -:-

Top Komentari

zilan66
Lojo,isto sto smo tu cestitali za dobre igre primi i ove kritike. Ti kazes da nismo dorasli ovom nivou,to nije dobra opservacija za ovaj visoki poraz.tvoj problem i strucnog staba je sto ste se oslonili na ovu nasu Jones.znali ste da ce biti pritisak na njoj i trebali ste raditi na tome da druge igracice ponesu teret.
5 0
zure28
Nismo spremni za ovaj nivo a bili favoriti protv Portorika i Južne Koreje. Obje ekipe lošije od Belgije Rusije... A njih smo pobjeđivali. Jednostavno smo krš odigrali.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi