Selektorka Francuske hvalila bh. košarkašice: Zaslužuju poštovanje

Nakon današnjeg meča

Selektorka Francuske hvalila bh. košarkašice: Zaslužuju poštovanje

E. Škorić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je u četvrtfnalu Evropskog prvenstva od Francuske sa 80:68.

Izabranice Gorana Loje nisu smogle snage da prirede iznenađenje domaćinu Francuskoj i jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu.

Selektorica Francuske Valerie Garnier bila je oduševljena zbog igre Zmajica i uputila je poštovanje na press konferenciji nakon utakmice.

"Bila je teška utakmica, posebno jer smo ove večeri igrali protiv hrabre ekipe Bosne. Izgubile su, ali su zaradile respekt i poštovanje svih drugih ekipa na ovom Evropskom prvenstvu. Sada se moramo pripremiti za narednu utakmicu sa Bjelorusijom", poručila je Garnier.

Francusku, dakle, čeka polufinale protiv Bjelorusije, dok će bh. košarkašice igrati protiv Švedske za razigravanje od petog do osmog mjesta. U slučaju da završimo među šest, igrat ćemo u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Jones je danas oborila rekord Eurobasketa svih vremena

Častan poraz Zmajica, koje su se do kraja borile kako bi izgubile sa što manjom razlikom. Nedostajala je ponajbolja igračica Marica Gajić, koja se povrijedila u duelu s Hrvatskom.

Ona danas nije igrala, već je s klupe bodrila svoje saigračice, a u njenom izostanku briljirala je Jonquel Jones. Naša reprezentativka s Bahama ubacila je 29 poena, ali i zabilježila 24 skoka.

Time je postala rekorderka po broju uhvaćenih lopti na jednoj utakmici kada je u pitanju Eurobasket. Nikada, dakle, nijedna igračica prije nje nije uspjela da meč završi s 24 skoka.

Ona je igrala fantastično tokom cijelog turnira i smatra se najboljom igračicom, pa nije isključeno da dobije MVP priznanje na kraju, što bi bila velika čast i za nju, ali i za BiH.

Nakon današnjeg poraza, Zmajicma preostaje borba za peto i šesto mjesto i plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Rival bh. selekciji bit će Švedska i ako dobijemo, igrat ćemo u Australiji kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Top Komentari

zevs
ma realno je bilo da izgubimo, nema veze idemo dalje
7 0
celikze
Samo Marica da je bila….proklinjala bih mater sto te rodila…bice prilike aBd
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi