Trijumf OKK Spars u Bratuncu

Prvenstvo BiH

Trijumf OKK Spars u Bratuncu

M. Šljivak

Košarkaši Sparsa savladali su u 4. kolu prvenstva BiH kao gosti ekipu Bratunca rezultatom 65:79.

Iako su nedavno ostali bez trenera Gorana Šehovca za Sparse je to očigledno bio pozitivan šok, pa su u prvoj utakmici došli do trijumfa.

Prvo poluvrijeme nije slutilo u trijumf gostiju iz Sarajeva. Kontrolisao je domaći tim u potpunosti igru u prvih 20 minuta i na odmor je otišao sa šest poena prednosti, 39:33.

Međutim, u nastavku Spars igra zaista sjajno, posebno u finišu trećeg perioda kada preuzimaju vodstvo i na ulasku u posljednju dionicu oni imaju prednost od dva poena, 52:54.

Nastavili su gosti sa boljom igrom i u posljednjoj četvrtini. Uspjeli su slomiti domaćine i na kraju upisati drugu prvenstvenu pobjedu ove sezone.

Goste su do trijumfa vodili Kenan Kamenjaš sa 18 poena, te Nedim Buza sa 16 koševa.

Kod Bratunca Mladen Pantić je ubacio 17 poena, a Ćup i Foster su dodali po 14.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

KK Bratunac - OKK Spars 65:79 (26:17, 13:16, 13:21, 13:25)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Bratunac: Ćup 14, Vučičević 2, Foster 14, Pantić 17, Pilčević 12, Pavlović 3, Jokić, Ružičić. Hluchoweckyj 3, Milošević, Long, Šarenac.

Spars: Vrabac 7, Buza 16, Kamenjaš 18, Klavzar 6, Đekić 12, Ilić 2, Grubelič, Huseinspahić, Vidović, Memić, Polutak 8, Strong 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi