Senzacija u Skenderiji, Bosna razbila Igokeu

Liga za prvaka, 2. kolo

Senzacija u Skenderiji, Bosna razbila Igokeu

E. Škorić

Košarkaši Bosne Royal pobijedili su u drugom kolu Lige za prvaka ekipu Igokee rezultatom 91:66.

Aktuelni prvak je večeras gostovao u Skenderiji i malo ko je očekivao da će Bosna uspjeti na svom parketu doći do pobjede.

Domaći su nakon prve dvominutne pauze vodili 20:19, ali do poluvremena su imali 43:35, što je već bila ozbiljna prednost protiv favorizovanih Igosa.

Nastavila je Bosna s dobrom igrom i u trećoj dionici, pa je njena prednost bivaća s ve veća, da bi na kraju Studenti otišli na dvocifrenu prednost i više nisu dozvolili Igokei da se vrati u meč.

U prvom kolu Bosna je izgubila od Sparsa, dok je Igokea bila bolja od Širokog, pa su sada obje ekipe na omjeru 1-1. Inače, ovo je prva pobjeda novog trenera Denisa Bajramovića na klupi Sarajlija.

Eric Washington je ubacio dodao 22 poena, Draško Knežević je dodao 20, a Cory Brandford 15 poena. Dvocifren je sa 13 poena bio i John Joseph Obrien. Kod gostiju Marko Ljubičić i Robert Rikić su ubacili po 15 poena. 

Datum i vrijeme odigravanja 24.03.2018., 18:00
Dvorana Skenderija
Gledalaca
Sudije
Pet ličnih grešaka
Domaćin Gost
91 66
Rezultat po četvrtinama
20:19, 23:14 21:19, 27:14
Score box
Washington 22 Rikić 15
Knežević  20 Ljubičić 15
Brandford 15 Šibalić 10
Obrien 13 Ilić 9
Sturanović 10 Ponjarić 6
Tuljković 8 Radivojević 5
Atif Durak 3 Glogovac 4
Trener
Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi