Od heroja do zločinca: Nevjerovatno je šta navijači Reala govore Llullu

Zbog jedne loše partije

Od heroja do zločinca: Nevjerovatno je šta navijači Reala govore Llullu

E. Škorić

Ako imalo poznajete ili pratite evropsku košarku, onda sigurno znate ko je Sergio Llull, ikona Real Madrida, čovjek koji je uzeo toliko bitnih šuteva i pogodio kada je njegovom timu bilo najteže.

Uostalom, ne tako davno, 21. maja, Llull je u Kaunasu postigao spektakularan koš protiv Olympiakosa za naslov prvaka Evrope. Tri sekunde prije kraja veteran je uzeo loptu, te preko visokog Moustaphe Falla (2,18 cm) lansirao novu titulu Kraljevima.

Tog dana, Llull se ponovo pretvorio u heroja koji je zabio jedan koš u tri šuta koje je imao, ali njegovi poeni bili su za historiju. Opet su navijači Reala veličali Llulla, ikonu košarke na Starom kontinentu.

No, Lull je poput sadašnjeg trenera Matea Chusa konstantno pod kritikama. Pred Final Four u Kaunasu su mu govorili da je prestar i da ne bi trebao da igra, da je vrijeme da se promijeni roster, da se dovede i novi trener, ali na kraju se sve promijenilo nakon te utakmice sa grčkim prvakom.

Real trenutno nastoji da osvoji naslov i u Španiji. Madriđani su u prvoj utakmici polufinalne serije doigravanja izgubili prednost domaćeg parketa, pošto su sa 93:83 poraženi od Joventuta, štoi je svakako bilo veliko iznenađenje.

Oglasi

Džanan Musa je ubacio 18 poena i bio je najefikasniji igrač Kraljeva, ali to na kraju nije bilo dovoljno Realu da izvuče bolji rezultat.

Lull je odigrao 18 minuta i ubacio pet poena uz tri skoka i dvije asistencije, a nakon poraza Realovi navijači su koristili profile na društvenim mrežama da iskažu svoj bijes. Žrtveni jarac ponovo je bio Llull.

"Molim te, Chus Mateo, nemoj da Llull više igra. Sramota je da čovjek s toliko godina bude toliko na parketu", napisao je jedan ogorčeni navijač na Twitteru.

"Llull misli da je Jordan, ali on je nepodnošljiv", dodao je drugi. Treći pak dodaje kako "ne bi bilo loše da Al-Ittihad ima košarkaški tim pa pošalje neku ludu ponudu za Llulla", aludirajući kako je ovaj prvak Saudijske Arabije doveo Karima Benzemu iz fudbalskog tima Reala.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

"Ti si je*eno najgori igrač na svijetu, kakav teret za tim", još jedan je u nizu negativnih komentara koji su bili usmjereni prema Llullu.

Ali čovjek kao što je Sergio Llull je posljednji koji je to zaslužio, bez obzira na sve. 35-godišnji playmaker ima tri naslova prvaka Evrope, sedam puta je osvajao naslove u Španiji, dobio razne individualne nagrade i pogađao šuteve za trofeje, kada bi se svi ostali skrivali i njemu davali loptu u ruke.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi