On nije imao Kolašinca da ga brani: Presreli ga na ulici, prijetili nožem, ukrali sat od 25.000 eura

Odmah je pozvao policiju, ali...

On nije imao Kolašinca da ga brani: Presreli ga na ulici, prijetili nožem, ukrali sat od 25.000 eura

E. Čaušević

Poznati sportisti često su meta lopova koji koriste priliku da im opljačkaju kuću dok su oni na utakmici, ali sve češće počelo se dešavati da ih presreću na ulicama i uz prijetnju oružjem otimaju vrijedne stvari. To je doživio košarkaš Barcelone, Sertac Sanli, i to u centru grada.

Košarkaš Barcelone našao se u centru pažnje javnosti nakon što je potvrđeno da je bio žrtva pljačkaša u centru ovog grada, a iako je brzo kontaktirao policiju lopovi još uvijek nisu pronađeni.

Sve češće se dešava da lopovi na ulicama zaustavljaju poznate sportiste i pljačkaju ih, a to je posebno postao problem u Engleskoj gdje smo već imali nekoliko takvih slučajeva.

Najpoznatiji je onaj od prije nekoliko godina kada su pljačkaši pokušali opljačkati Mesuta Ozila i Seada Kolašinca, ali nisu ni slutili da će bh. reprezentativac odgovoriti i krenuti da se bori s njima nakon čega su oni pobjegli.

Nažalost, Sanli nije u ovom slučaju imao nekoga poput Kolašinca da se odupre pljačkašima koji su tačno znali šta žele da ukradu.

Oglasi

Oni su ga pratili neko vrijeme, a na kraju ga zaustavili u jednoj ulici u centru Barcelone.

Parkirali su pored njega motocikl i zatim ga zaustavili i uz prijetnju oružjem su mu skinuli sat s ruke, a zatim su brzo ponovo sjeli na motocikl i pobjegli.

Košarkaš Barcleone odmah je kontaktirao špansku policiju i prijavio šta mu se desilo. Na svu sreću on nije povrijeđen i nije se odupirao kada je vidio da mu prijete nožem, te je pristao da skine sat.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sanli je potvrdio da sat koji su mu ukrali košta oko 25.000 eura i da je shvatio da pljačkaši dobro znaju šta trebaju da mu ukradu kada su ga presreli.

Policija je pokrenula istragu, ali lopovi koji su opljačkali Sanlija još uvijek nisu identifikovani niti pronađeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi