Šest poena Muse u porazu Cedevite od Kubana

1. kolo grupne faze Top 16 Eurolige

Šest poena Muse u porazu Cedevite od Kubana

Endin Čaušević

Košarkaši Cedevite poraženi su večeras na domaćem parketu od ekipe Lokomotiv Kubana (75:89) u okviru prvog kola grupe E Top 16 faze Eurolige.

Cedevita je sjajno otvorila utakmicu protiv Kubana i nakon prve četvrtine imala prednost od pet poena razlike (21:16). Ipak, domaći košakaši nisu mogli nastaviti u tom ritmu pa je ruska ekipa bila ubjedljiva u drugoj dionici utakmice (34:20).

U nastavku meča Cedevita je ponovo počela da igra sa velikim samopouzdanjem i to se isplatilo jer su u trećoj dionici bili bolji sa (15:13). Međutim, to je bilo sve što je zagrebačka ekipa uradila u ovoj utakmici. Gosti su u četvrtoj četvrtini uzeli stvari u svoje ruke i došli do ubjedljive pobjede

Fenomenalnu utakmicu odigrao je košarkaš Kubana Delaney koji je Cedeviti večeras ubacio 31 poen, dok je 16 dodao Chris Singleton. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je James White sa 14 poena. Bh. košarkaš Džanan Musa na parketu je proveo skoro 14 minuta i ubacio je šest poena, dok je Nemanja Gordić večeras bio bez učinka.

Euroliga, Top 16:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Cedevita - Lokomotiv Kuban 75:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.