Šest poena Sulejmanovića u porazu Cibone protiv Zvezde

Dobar učinak bh. košarkaša

Šest poena Sulejmanovića u porazu Cibone protiv Zvezde

M. Šljivak

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su Cibonu 69:56 u susretu 22. kola ABA lige.

Nakon što su prošle sedmice doživjeli prvi poraz u ovom takmičenju od velikog rivala Partizana, Zvezda se večeras vratila starim navikama i protiv Cibone su bez većih problema došli do 21. pobjede u sezoni.

S pola snage je beogradski tim došao do trijumfa. Nakon prve četvrtine imali su devet poena prednosti (22:13), da bi se ta prednost povećala do poluvremena na 11 poena razlike, 40:29.

Nastavak donisi mirnu igru Zvezde. Nisu dopustili timu iz Zagreba da im ugrozi prednost, te su na kraju upisali sigurnu pobjedu.

Nejefikasniji u pobjedničkom timu bili su Ognjen Kuzmić i Luka Mitrović sa po 12 poena, dok je Nate Wolters dodao 11.

Kod Cibone je bh. reprezentativac Emir Sulejmanović ubacio šest poena, a najefikasniji je bio Marinelli sa svega devet poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi