Ovaj čovjek je odigrao jednu od najlošijih utakmica u NBA ligi
Foto - EPA

Delaney Rudd nije napravio ništa tog dana

Ovaj čovjek je odigrao jednu od najlošijih utakmica u NBA ligi

M. Šljivak

Jedna od najlošijih partija nekog igrača u NBA ligi viđena je na otvaranju sezone 1990/1991.


Košarkaš Utah Jazza Delaney Rudd je 2. novembra 1990. godine u duelu protiv Phoenix Sunsa odigrao meč za zaborav i smatra se da je upravo on vlasnik jedne od najlošijih partija u historiji.

Playmaker tima iz Salt Lake Cityja igrao je devet minuta i za to vrijeme je uspio da izgubi šest lopti, da napravi pet prekršaja i da promaši sva četiri šuta iz igre.

Ostale statističke kolone ostale su također prazne, ali sva sreća da je njegovu poziciju igrao legendarni John Stockton, pa Rudd nije dobio previše vremena za igru.

Ruddova epizoda u Utah Jazzu je i naredne dvije godine imala ulogu zamjene za Stocktona, a prosječno je bilježio nešto više od tri poena po meču.

Pored Jazza igrao je još u Portland Trail Blazersima, a karijeru je završio 1999. godine nakon šest godina u francuskom velikanu Asvelu, gdje je bio zaista sjajan.

Top Komentari

Zoilomas
covjek trebo objesiti tene na pocetku karijere haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi