Sigurne pobjede Sparsa i Bosne Royal

Prvenstvo BiH

Sigurne pobjede Sparsa i Bosne Royal

E. Škorić

Košarkaši Sparsa slavili su u Hillsu protiv Čelika sa 77:61 u meču prvenstva BiH.

Već nakon prve četvrtine domaćin je stekao dvocifrenu prednost (25:13) i kasnije je lako kontrolisao stvari na parketu, da bi došao do lagane pobjede na kraju.

Najbolji akter utakmice bio je Durnik sa duoble-double učinkom od 18 poena i 10 skokova, West je dodao 15 i Vrbica 14 te Remy 10 poena. Kod Čelika Božović 19, Ćurevac 15 i Čerkezović 10 poena.

Bosna Royal je upisala prvu pobjedu nakon nedavnog poraza u Posušju. Sarajevski tim je pred svojom publikom bio bolji od Mrkonjić Grada sa 90:72 uz sjajno izdanje Popovića. Crnogorac je ubacio 27 poena uz devet skokova i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Pobjedi Bosne doprinio je i Muratović sa 22 poena, dok su Jugović i Memić dodali po 12. Kod gostiju Kapetanović je ubacio 24 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi