U Sparsima optimizam pred sutrašnji meč

Prvo kolo balona ABA 2 lige

U Sparsima optimizam pred sutrašnji meč

S. Mlaćo
U prvom kolu balona ABA 2 lige Spars Sarajevo će igrati protiv ekipe Vrijednosnice Osijek.

Meč je na programu sutra od 15 sati na Zlatiboru.

Pred sutrašnji susret, trener Sparsa Zoran Kaščelan istakao je svoja očekivanja.

"Želimo da pobjedom otvorimo sezonu. Moramo biti strpljivi jer je ekipa potpuno nova i trebati će vremena da se uigramo. Fokusirano smo samo na prvi susret protiv Osijeka. Oni su ekipa koja ima dobrih individualaca i već su u dobrom takmičarskom ritmu, s obzirom da su odigrali četiri susreta domaćeg prvenstva.”

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Također, pred sutrašnji susret izjavu je dao Mašan Vrbica.

“Imali smo malo više od mjesec dana da se pripremimo za ono što nas čeka u prvom balonu. Kasnili smo sa početkom priprema i u hodu smo sklapali ekipu, ali uspjeli smo da odradimo dovoljno treninga i odigramo nekoliko jakih utakmica koje su nam pomogle da stvorimo realnu sliku gdje se nalazimo u ovom trenutku. Ekipa je sastavljena od mladih momaka željnih dokazivanja i takmičenja, a ono što bi trebalo da nas krasi jeste čvrsta i agresivna odbrana. Hemija u ekipi je odlična, što je jedan od preduslova za postizanje pozitivnih rezultata. Što se tiće očekivanja od prvog balona na Zlatiboru, svakako da su velika. Mislim da su timovi u ABA 2 ligi kao i prethodnih godina prilicno ujednačeni i nema izrazitih favorita niti autsajdera. Svaka se pobjeda mora zaraditi na terenu i toga smo svjesni. Spremni ćemo dočekati svakog protivnika, dati svoj maksimum, i na kraju vidjeti za šta će to biti dovoljno.”

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi