Sikiraš prebačen u prvi tim Fuenlabrade

Izazov za bh. košarkaša

Sikiraš prebačen u prvi tim Fuenlabrade

Mladi bh. košarkaš Njegoš Sikiraš konačno će dobiti šansu u timu Fuenlabrade.

Sikiraš koji važi za veliku nadu bh. košarke u Španiju je došao još 2017. godine, no od tada je nastupao po posudbama, a partije koje je pružao, očito, nisu prošle neopaženo.

Mediji u Španiji prenijeli su kako je trener Fuenlabrade odlučio Sikiriša prekomandovati u prvi tim, a potvrdio je to i sportski direktor kluba Ferran Lopez.

"Fizički je Sikiraš sazrio za ovakav korak. Trebat će, naravno, strpljenja kako bi se prilagodio na pravi način i počeo pružati partije kakve se od njega očekuju", kaže Lopez.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Košarkaško prvenstvo Španije važi za možda i najjače u Evropi, tako da nema sumnje da je pred našim mladim košarkašem veliki izazov. Prošle sezone je kao igrač Tormesa u trećem rangu prosječno bilježio 8,4 poena i 5,1 skokova po utakmici.

Top Komentari

markopolo
Puno sreće
4 0
Pickandpop
Sretno.Valjda neće opet biti posudba u 3.ili 4.ligu Španije.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi