Sinoć je odigrana treća najefikasnija NBA utakmica ikada, znate li koje su na prva dva mjesta?

Četiri produžetka u Atlanti

Sinoć je odigrana treća najefikasnija NBA utakmica ikada, znate li koje su na prva dva mjesta?

Atlanta Hawksi i Chicago Bullsi su sinoć jednostavno odbijali okončati svoj međusobni duel.

Hawksi i Bullsi su svoju borbu okončali tek nakon četiri produžetka, a gosti iz Chicaga na kraju upisali pobjedu rezultatom 161:168.

Dva tima su tako sinoć kombinovano postigla 329 poena, što je treći najveći zbir poena na jednoj NBA utakmici ikada.

Najefikasnija utakmica NBA lige svih vremena je odigrana 1983. godine, a tada su Pistonsi i Nuggetsi zajedno postigli 370 poena. Godinu ranije su Bucksi i Spursi postigli 337 poena u svom međusobnom duelu.

Inače, u redovima Hawksa je sinoć briljirao rookie Trae Young koji je sa 49 poena bio najefikasniji pojedinac susreta. Young je na taj način postavio i rekord franšize kada su rookieji u pitanju.

Sa druge strane, Bullse su do pobjede vodili LaVine, Lauri Markkanen i Otto Porter Jr. Zach LaVine je ubacio 47 poena, te dodao po devet skokova i asistencija. Markkanen i Porter Jr. su dodali po 31 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi