Carmelo Anthony karijeru nastavlja u Chicago Bullsima, ali neće odigrati ni jedan jedini meč

Napustio Houston Rocketse

Carmelo Anthony karijeru nastavlja u Chicago Bullsima, ali neće odigrati ni jedan jedini meč

E. Čaušević

Iskusni košarkaš Carmelo Anthony više nije član Houstor Rocketsa nakon što ga je ovaj klub odlučio poslati u Chicago Bullse.

Američki mediji objavili su sinoć da je Houston odlučio da raskrsti puteve sa Anthonyjem i pošalje ga u Bullse uz novčanu nadoplatu. Bullsi će tako preuzeti njegov ugovor, a ono što je čudno jeste da ovo neće biti trejd, odnosno Houston će ostati bez pojačanja.

Houston je jednostavno odlučio da napravi slobodno mjesto u ekipi kako bi potpisali ugovor sa Kennethom Fariedom koji je nedavno raskinuo ugovor sa Brooklyn Netsima. Također, postoji opcija da Anthony uopšte neće odigrati nijedan meč za Bullse.

Navodno, Anthony će uraditi sve da odmah raskine šestomjesečni ugovor s Bullsima kako bi postao slobodan igrač, a nakon toga će potražiti novi klub. Već se uveliko špekuliše da bi mogao završiti u LA Lakersima nakon što je LeBron James izjavio da bi to bio veoma dobar potez za njegov tim.

Za Anthonyja je ovo peti klub u njegovoj NBA karijeri. U najjačoj ligi svijeta debitovao je u dresu Denver Nuggetsa u kojima je igrao skoro osam godina. Nakon togao otišao je u New York Knickse, a još je igrao za Oklahomu i Houston.

LeBron: Melo još može igrati, bilo bi mi drago da dođe u Lakerse

Popularni Melo je trenutno bez kluba nakon katastrofalne epizode u Houston Rocketsima, ali James još uvijek vjerujen u njega i smatra da mu može pomoći.

Iako se do sada nije špekulisalo da bi Melo mogao završiti u Lakersima, nakon ove izjave popularnog Kinga ni ta opcija nije isključena.

"Mislim da bi bilo sjajno imati Carmela Anthonyja u Lakersima. Vjerujem da Melo još uvijek može da igra i vjerujem da mu mogu pomoći. Znam Mela bolje nego što on zna sam sebe u nekim trenucima i suprotno. Ako se desi nešto, bilo bi mi drago da igramo zajedno", poručio je LeBron.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi