Trbić nakon poraza: Previše smo pričali o tituli

Trener OKK Spars

Trbić nakon poraza: Previše smo pričali o tituli

M. Šljivak

Košarkaši Širokog savladali su danas u Sarajevu OKK Spars rezultatom 59:75 i izjednačili su finalnu seriju prvenstva BiH na 2-2.

Trener domaćeg tima Marko Trbić nije mogao biti zadovoljan onim što je njegov tim pokazao, a razlozi poraza su po njegovom mišljenju sasvim jasni.

Njegov tim je previše želio pobjedu...

"Previše smo očekivali pobjedu, previše smo pričali o njoj i o prvoj tituli. Nismo znali da se nosimo sa pritiskom i tako smo odigrali večeras. Vrlo dekoncentrisano, sa malo energije, Široki je bio na vrhunskom nivou i nismo mogli da se nosimo. Zasluženo su nas pobijedili", rekao je Trbić.

Do četvrtka je cilj vratiti ekipu u realnost.

"Trebamo se vratiti u realnost i smiriti strasti i za razliku od ove utakmice spremati se bez previše emocije i pokušati da dobijemo u majstorici. U Širokom smo od četiri utakmice dobili tri i ne znam zašto ne bismo opet. Ja ću pokušati sve da optimistično odemo dole. Pritisak je domaćeg terena, to je vidljivo u ovim utakmicama", istakao je Marko Trbić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Posljednji meč finalne serije igra se u četvrtak na Pecari od 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi