Široki Brijeg u Bratuncu stigao do 12. uzastopne pobjede

Teže od očekivanog

Široki Brijeg u Bratuncu stigao do 12. uzastopne pobjede

A. Čaušević

Košarkaši Širokog Brijega su pobjedom nad Bratuncem rezultatom 69:75 stigli do 12. uzastopnog trijumfa u prvenstvu BiH. 

Širokobriježani su bolje otvorili utakmicu. Prvu četvrtinu su dobili rezultatom 12:18, međutim u nastavku meča domaći su se uspjeli vratiti pa je pobjednik odlučen u posljednoj dionici.

U ključnoj četvrtini gosti iz Širokog Brijega su pokazali da su trenutno kvalitenija ekipa, kada je bilo najpotrebniji bili su bolji te su na kraju ipak upisali zasluženu pobjedu rezultatom 69:75.

Goste su do pobjede vodili Dario Drežnjak sa 23 poena, te Ivan Karačić i Mateo Drežnjak s po 14 poena kao jedini košarkaši s dvocirenim učinkom u pobjedničkom timu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji na meču bio je košarkaš domaćih Mladen Pantić s 25 poena, dok je DeMarco Foster dodao 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije