Široki i Sparsi nas podsjetili na stara dobra vremena, a Kenan Bajramović na svoje najbolje dane

Sparsi poveli 2:1 i došli do meč lopte

Široki i Sparsi nas podsjetili na stara dobra vremena, a Kenan Bajramović na svoje najbolje dane

Košarkaši Širokog i Sparsa večeras su u dvorani Pecara odigrali sjasjan meč, a na kraju je slavila ekipa Sparsa sa 84:80. 

U pitanju je bio treći susret finalne serije za prvaka Bosne i Hercegovine, a rezultat nakon prva dva meča je bio 1:1. Dakle, večerašnja utakmica je bila jako bitna, a u njoj su oba tima prikazala zaista sjajnu košarku uz fantastičnu atmosferu na tribinama.

Utakmica je bila izjednačena gotovo čitavim tokom. Čas su domaći imali vodstvo, čas gosti, a često je bilo i neriješeno.

Nakon prvog poluvremena Široki je imao četiri poerna prednosti, a sve do samog kraja nijedan tim nije otišao preko te razlike pa je bilo vrlo neizvjesno do posljednje sekunde.

Minut prije kraja rezultat je bio neriješen (78:78), pa su Sparsi došli do vodstva nakon što je fantastični Kenan Bajramović pogodio dva slobodna bacanja. U narednom napadu Filipović ide na liniju za slobodna bacanja za domaće i pogađa samo jedno od dva. Ipak, Široki u igru vraća Adi Zahiragić koji gubi loptu 30-ak sekundi prije kraja kada su Sparsi imali sve u svojim rukama.

Široki u narednom napadu uspijeva izboriti dva slobodna bacanja, a Filipović je ponovo tragičar jer ubacuje samo jedno. Sparsi su imali posljednji napad 10 sekundi prije kraja, odgovornost je preuzeo Kenan Bajramović koji pogađa sa oko osam metara za pobjedu svog tima.

Bajramović je susret završio sa 21 poenom, a u Sparsima ga je pratio Durmo sa 14. Kod Širokog najbolji je bio Drežnjak sa 19,  dok je dva manje ubacio Kraljević.

Široki: Zubac 5, Karačić 9, Drežnjak 19, Lončar 2, Filipović 12, Čolak 2, Dario Drežnjak 4, Kraljević 17, Derrick Steven 10.

Spars: Hasandić 2, Zahiragić 9, Albijanić 6, Durmo 14, Bajramović 21, Grubelić 4, Jovanović 16, Kamenjaš 12.

Top Komentari

Peđa
A na koja stara dobra vremena su te podsetili Sparsi?
8 2
Div iz šehera
Cuj Spars i stara vremena ubij se novinaru kito jedna
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi