Široki savladao MZT, ali makedonski tim ide dalje
FOTO: ABA 2 liga/Široki TT Kabeli

ABA 2 liga, play-off

Široki savladao MZT, ali makedonski tim ide dalje

Haris Zilić

Košarkaši Širokog završili su ovosezosnki nastup u ABA 2 liga jer su u prvom krugu play-offa eliminisani od makedonskog MZT-a.

Široki je večeras u revanšu na svojoj Pecari slavio sa 70:68, ali to je bila pirova pobjeda jer je MZT u prvom duelu slavio sa 85:69 i prošao dalje sa ukupno 14 poena razlike nakon dva meča.

U večeršanjem meču bh. predstavnik je odlično uštao u utkamicu.

Prvu četvrtinu Široki je dobio sa 18:16, a na poluvremenu su imali prednost od 11 poena razlike na semaforu je pisalo 39:28 što je dalo nadu domaćinima u tim trenucima.

Kada se činilo da je Široki na dobrom putu da unese dramu u ovaj dvomeč gosti su proigrali u trećoj četvrtini gdje je uslijedio i raspad Širokog.

MZT je treći period dobio sa 14:26 i u posljednji period se uščo sa poenom razlike za makedonski tim, tako da su tada mnoge stvari bile jasne.

Oglasi

Do kraja utakmice Široki je uspio u četvrtoj četvrtini vratiti prednost na svoj mlin i časno se oprostiti od ABA 2 lige trijumfom 70:68.

Kod Širokog najefikasniji je bio Čolak sa 18 poena, dodao je četiri skoka, a Junaković je suset završio sa 12 ubačenih poena.

U redovima MZT-a, bh. reprezentativac Haris Delalić je bio najbolji pojedinac sa 18 poena i četiri skoka, Stojanovski je dodao 13 poena.

U polufinalu ABA 2 lige gledat ćemo duele:

Spartak Subotica -MZT Skoplje

Vojvodina - Podgorica

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, play-off, revanš utakmica:

HKK Široki - KK MZT Skoplje 70:68 (18:16, 21:12, 14:26, 17:14)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi