HKK Zrinjski lako savladao Vršac u oproštaju od ABA 2 lige
U posljednjem kolu regularnog dijela ABA 2 lige Zrinjski je bio uvjerljiv protiv posljednjeplasiranog Vršca.

Mostarci pobjedom završili ovosezonski nastup u ABA 2 ligi

HKK Zrinjski lako savladao Vršac u oproštaju od ABA 2 lige

U posljednjem kolu regularnog dijela ABA 2 lige HKK Zrinjski se večeras lako obračunao s ekipom Vršca savladavši je rezultatom 112:91

U utakmici bez ikakvog rezultatskog značaja mostarski tim večeras je u svojoj dvorani na Bijelom Brijegu razbio fenjeraša lige i pobjedom se oprostio od ovog natjecanja barem za ovu sezonu.

I dosta prije se znalo da će Vrščani završiti posljednji i ispasti iz lige a večeras su samo dokazali da uistinu nisu dostojni ovog ranga natjecanja koje napuštaju sa samo jednom pobjedom na svom kontu.

Domaćem treneru Vlašiću ovaj je susret dobro poslužio za uigravanje tima pred subotnje gostovanje na Pecari kojim bi Zrinjski eventualnim trijumfom zauzeo prvo mjesto uoči skorašnjeg početka Lige 6.

Ivan Miličević iskupio se za lošiji nastup prije dva dana protiv Bratunca i zabio je 25 poena od čega 20 u prvom poluvremenu. Još šestorica košarkaša Zrinjskog bili su dvoznamenkasti u večerašnjem demoliranju gostiju iz Vršca.

Kod Vrščana nešto bolji od ostalih bili su Marinković sa 20 poena i Ognjenović sa 16.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Zrinjski: Šutalo 10, Lužaić 15, Pajić 4, Sokolović 14, Golemac, Todorović 15, Miličević 25, Ljujić 12, Milinović 5, Ramljak 12

KK Vršac: Ćirković 7, Munižaba 13, Kapetanović 6, Radivojević 10, Mrđa, Brkić 9, Simović 10, Ognjenović 16, Marinković 20

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti