Sokolović: Neka hercegovački derbi bude uvertira u sve ono što slijedi u Ligi 6

Playmaker Zrinjskog pred derbi posljednjeg kola košarkaške Premijer lige

Sokolović: Neka hercegovački derbi bude uvertira u sve ono što slijedi u Ligi 6

Pred košarkašima HKK Zrinjski ostala je još samo jedna utakmica regularnog dijela košarkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine. Sutra će košarkaši atkualnog prvaka Bosne i Hercegovine gostovati na Pecari gdje će utakmica protiv HKK Široki odlučiti tko će u Ligu 6 ući s prve pozicije.

U srijedu je Zrinjski odigrao i posljednju utakmicu u ABA 2 ligi za ovu sezonu u kojoj su Mostarci deklasiralu ekipu Vršca ubacivši im čak 112 poena. Aleksandar Sokolović ovu utakmicu završio je s učinkom koji se rijetko viđa na domaćim i regionalnim parketima.

Sokolović je na kraju utakmice imao 14 poena, 13 asistencija i 11 skokova što znači da je ostvaren "triple-double" učinak a ovom srbijanskom košarkašu za malo je izmakao i epitet igrača kola s njegovom valorizacijom 32 koju su mu donijele ove sjajne brojke.

Sokolović je za SportSport.ba najavio veliki derbi sa Širokim, derbi koji će odlučiti o prvom mjestu uoči doigravanja.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Utakmica sa Širokim odlucuje koja će ekipa ući u završnicu s prvog mjesta i prenijeti najviše bodova. Ekipe smo koje gaje dva različita stila igre i sigurno da ce nametanje ritma biti od presudnog značaja. Vrlo je mala razlika u kvaliteti i veliku ulogu će igrati raspoloženje pojedinaca, koncetracija i sreća. Poštujemo njihov tim i znamo koliko zahtjevna utakmica nas čeka. Počinje završnica prvenstva, forme su tempirane i sada bi trebala da se igra najbolja košarka. Neka hercegovački derbi bude uvertira za ono sto slijedi". - izjavio je playmaker Plemića ispred utakmice sa Širokim koja se u subotu u 18h igra u širokobriješkoj dvorani "Pecara".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi