Trijumf Širokog u Mejdanu

Prvenstvo BiH

Trijumf Širokog u Mejdanu

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši Širokog Brijega savladali su večeras u Mejdanu ekipu Slobode rezultatom 67:61.

Gosti sa Pecare su kontrolisali rezultat većim dijelom utakmice. Imali su dobro otvaranje meča, nije to bila lijepa i gledljiva košarka sa obje strane, ali Široki je igrao za nijanSu bolje i na odmor je gostujući sastav otišao sa šest poena prednosti, 27:33.

Sloboda je tokom treće dionice uspjela da povede u nekoliko navrata. Igralo se i dalje dosta čvrsto i neefikasno, a nakon 30 minuta igre gosti su i dalje imali prednost (46:49).

Neizvjesno je bilo do samog kraja ovog meča. Široki je vodio, Sloboda stizala, ali nije uspjela okrenuti meč na svoju stranu i na kraju pobjeda ide na Pecaru.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Goste je do trijumfa vodio Dario Drežnjak sa 20 poena, a kod Slobode je Ibrahim Durmo ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti