Široki umalo prokockao pobjedu

Student pao u finišu

Široki umalo prokockao pobjedu

M. Šljivak

Široki je Pecari u 10. kolu košarkaškog prvenstva BiH pobijedio mostarski Student rezultatom 74:71.

Domaći košarkaši su odlično ušli u meč i već nakon prve dionice su stekli dvocifrenu razliku (22:10) i činilo se kako će lagano doći do trijumfa.

Međutim, gosti iz Mostara se nisu predali. Odličnom serijom od 11:3 u drugoj dionici dolaze na samo minus tri (24:21), ali se Široki potom ponovo budi. Do kraja prvog poluvremena domaći tim ponovo podiže razliku i na odmor odlazi sa plus deset, 36:26.

Široki je i u trećoj dionici kontrolisao rezultat. Imali su u finišu ovog dijela igre i maksimalnih plus 17, a u posljednju fazu utakmice su ušli sa 16 poena prednosti, 63.47.

Ipak, velika prednost kao da je malo uspavala igrače Širokog. Loše su odigrali posljednji period, dozvoli li su Studentu da na šest minuta prije kraja dođe na samo minus pet (68:63), a potom je uslijedila revija promašaja na obje strane.

Široki je pružio šansu Mostarcima da se potpuno vrate u meč. Došli su trojkom Markovićado minus jedan (71:70), ali je seriju od dvije minute bez ijednog poena prekinuo Lončar koji je pogodio za 73:70.

Gosti su potom pogodili jedno bacanje, Lončar je uzvratio istom mjerom za 74:71 i na sedam sekundi do kraja Student je imao napad za izjednačenje. Ipak, Ross je promašio i pobjeda je ostala u Širokom.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Dario Drežnjak je sa 15 poena predvodio domaće, Mikulić je dodao 14, a bh. reprezentativac Markus Lončar 13 poena i šest skokova.

Kod Studenta Berin Gudić je ubacio 20 poena, a Ross je dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi