Student preokretom slomio Slobodu

Deveto kolo Prvenstva BiH

Student preokretom slomio Slobodu

Sjajan dan za mostarsku košarku upotpunio je OKK Student koji je večeras na Bijelom Brijegu nakon preokreta nadigrao tuzlansku Slobodu. 

Gosti su sjajno otvorili susret, dobili prvu četvrtinu rezultatom 27:15,a tijekom prvog poluvremena vodili su i sa 15 koševa razlike te se činilo kako vrijedni bodovi putuju u Mejdan. No, nakon stanke, iz svlačionica su izašli potpuno drukčiji Student i potpuno drukčija Sloboda.

Razgoropađeni domaćin furiozno je odigrao treći period koji je dobio s čak 17 koševa razlike i ispostavilo se, prelomio ovu sjajnu utakmicu, koju je na kraju dobio sa 89:81. Pokušavali su gosti vratiti se u egal, ali ova Sloboda, treba biti realan,osim Hasandića, nema igrača koji je u stanju napraviti razliku, a 27-godišnji bh.reprezentativac nije mogao sam.

Veliki preokret Studenta režirali su Amerikanac Ross, te odlični Đorđe Lelić, dok su dobru utakmicu odigrali i Miloš Marković i Berin Gudić. Kod Slobode, Hasandića je uz njegovih 27 poena, jedini koliko toliko pratio Ljubomir Čampara sa 19. Partije ostalih košarkaša iz Tuzle su za zaborav. Izabranici Đenana Rahimića ovom pobjedom potvrdili su da Student ove sezone nikome neće biti lak zalogaj.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Student: Ross 28, Manjgo, Cvitanović, Širić 7, D.Marković 1, Gudić 12, Mikulić 3, Prskalo, Lelić 22, Dubelj 5, Jurković, M.Marković 10

Sloboda: Pilavdžić 1, Jakupović, Hasandić 27, Lužaić 5, Latifagić 9, Lasetović, Čampara 19, Čerkezović, Muratović 4, Petrov 4, Siladji 4, Ahmedović 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi