Sjajan nastup Teletovića u pobjedi Phoenixa

Ubacio 18 poena

Sjajan nastup Teletovića u pobjedi Phoenixa

Midhat Šljivak

Košarkaši Phoenix Sunsa pobijedili su večeras na gostovanju Memphis Grizzliese rezultatom 109:100 uz jako dobru partiju Mirze Teletovića.

Grizzliesi su dobro ušli u meč. Vodili su većim dijelom prve dionice, imali su i plus šest u jednom trenutku, ali su se Sunsi vratili i prva dionica je završila rezultatom 24:24.

Sjajno su gosti iz Arizone krenuli u drugu dionicu. Početak druge dionice im je u potpunosti pripao i uspjeli su da stvore osam poena razlike.

Međutim, veliki broj grešaka i dobra odbrana domaćih košarkaša su im predstavljali veliki problem, te je Memphis na odmor otišao sa šest poena prednosti, 59:53.

Ipak, u trećoj dionici potpuna dominacija Sunsa. Razbili su Memphis (32:15), te su sa plus 11 ušli u posljednju dionicu (85:74).

Bez većih problema Phoenix je održao prednost do samog kraja. Nisu dozvolili protivnicima ni u jednom trenu da se približe i došli su do zaslužene pobjede.

Mirza Teletović je odigrao odličan meč. Ubacio je 18 poena za 20 minuta na parletu uz zaista sjajnu igru. Devin Booker je predvodio goste sa 27 poena, dok je kod Grizzliesa Mike Conley ubacio 22 poena.


Teletovic (trojka i floater) by redakcija1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi