Skromno izdanje Teletovića u uvjerljivoj pobjedi Sunsa

NBA liga

Skromno izdanje Teletovića u uvjerljivoj pobjedi Sunsa

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović ubacio je osam poena u pobjedi Phoenix Sunsa nad Orlandom (102:84).

Jedan od najlošijih timova lige, pretposljednji tim Zapadne konferencije, stigao je do svoje 16. pobjede u 62. nastupu. 

Nakon dva poraza, Sunsi su slavili uvjerljivu pobjedu kod Orlanda. Prvi period igre završen je bez pobjednika (29:29).

Polovinom druge četvrtine Sunsi polako hvataju zalet, pa dolaze do prednosti od pet poena, da bi na kraju tog perioda igre, odnosno na poluvremenu, bili u vodstvo 58:50. 

Krenula je potom nevjerovatna 17:0 serija kojom Sunsi bez previše muke dolaze na 24 poena prednosti, što je bila maksimalna prednost jednog tima na meču. Ostatak susreta protekao je u pokušajima Orlanda da malo smanji, dok su gosti iz Phoenixa održavali sigurno vodstvo, pa su na kraju slavili i pobjedu, što je u posljednje vrijeme uistinu rijetkost za ovaj tim.

Teletović je sinoć na parketu proveo nepunih minuta, što mu je bilo dovoljno za učinak od osam poena (2/10 šut iz igre, 2/7 za tri poena), pet skokova i jednu asistenciju.

Len je u sastavu Sunsa bio daleko najbolji. Centar gostiju ubacio je čak 31 poen uz 15 skokova, s tim da je često bio na liniji slobodnih bacanja (11/14). Pratili su ga Price i Booker sa po 14 poena, dok je u timu Orlanda Payton ubacio 19 poena uz 11 asistencija, a Nikola Vučević je imao double-double učinak (15 poena i 12 skokova). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi