Sunsi poraženi, Teletović ponovo odličan

17 poena Mirze u poraz Phoenixa od Charlottea

Sunsi poraženi, Teletović ponovo odličan

Endin Čaušević

Košarkaši Phoenix Sunsa poraženi su sinoć na gostujućem parketu od Charlotte Hornetsa (126:92).

Phoenix je ponovo nastavio s lošim rezultatima, a sinoć su ubjedljivo poraženi od Charlottea. Prvu četvrtinu domaća ekipa dobila je s uvjerljivih 35:18, da bi u drugoj slavili sa 33:24.

U trećoj dionici utakmice nastavila se ista slika. Hornetsi su se igrali sa Sunsima koji su u ovoj utakmici bilo totalno nemoćni. Treći period Charlotte je dobio sa 11 poena razlike (30:19). Sunsi su jedino u četvrtoj četvrtini pružili neki otpor domaćim, ali već tada je bilo jasno ko je pobjednik u ovoj utakmice. Hornetsi su slavili sa 126:92.

Bh. košarkaš Mirza Teletović i sinoć je odigrao dosta dobru partiju u porazu Sunsa. Naš košarkaš je na parketu proveo nešto više od 20 minuta i uspio je da ubaci 17 poena, te doda po jedan skok i jednu asistenciju.

Najefikasniji kod domaćih bio je Walker sa 26 poena, dok je Jefferson dodao 19 poena. U ekipi Sunsa istakao se Len sa 18 poena, a drugi najefikasniji bio je Teletović sa 17.

NBA liga:

Charlotte Hornets - Phoenix Suns 126:92



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi