Sjajna igra i pobjeda Čelika u Areni protiv Borca
Božović je i danas bio neriješiva enigma za protivničku odbranu, te je uz Delalića nosio Čelik do prve pobjede u doigravanju

Liga 6 za prvaka BiH u košarci

Sjajna igra i pobjeda Čelika u Areni protiv Borca

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika danas su u okviru Lige za prvaka BiH dočekali ekipu Borca. Bio je to jedan dobar meč u kojem je sasvim zasluženu pobjedu na kraju slavila ekipa Čelika rezultatom 78:66.

Banjalučani su u Zenicu doputovali s dvije pobjede u dva meča, dok su Zeničani odigrali samo jednu utakmicu i ubilježili poraz u gostima protiv Širokog.

U regularnom dijelu sezone Borac je u dva navrata pobijeđivao Zeničane, tako da su domaći košarkaši bili silno motivisani da u trećoj utakmici ove sezone pokušaju pobijediti goste, iako su i danas nastupili bez Ermina Dedića, jednog od ponajboljih igrača kluba u regularnom dijelu sezone.

Sjajno su Zeničani odigrali prvu četvrtinu posebno u napadu, gdje im je sve polazilo za rukom. Na kraju prve četvrtine na semaforu je bilo 25:18 za Čelik. U drugom periodu izabranici Josipa Pandže nastavili su sa dobrom igrom, te su još više povećali svoju prednost, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 44:32 za Čelik.

U trećem periodu gosti se pokušavaju vratiti u igru, te spustiti razliku Čelika ispod 10 poena prednosti što im je u nekoliko navrata i uspijevalo. Ipak Čelik na kraju trećeg perioda ima prednost od 63:51.

U posljednjoj četvrtini gosti u 33. minuti dolaze na minus osam 68:60, ali to je sve što su uradili u posljednjoj četvrtini. Sjajnom timskom igrom i odbranom Zeničani su utakmicu priveli u svoju korist i sasvim zasluženo slavili prvu pobjedu u Ligu 6 za prvaka BiH. Konačni rezultat bio je 78:66 (25:18, 19:14, 19:19, 13:15) za Čelik.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u redovima Čelika, Haris Delalić je pokazao reprezentativnu formu sa 22 poena i 10 skokova, Milivoje Božović je imao 18 poena i 13 skokova, dok je Haris Ćurevac dodao 18 poena. U redovima Borca Lescaut je postigao 16, dok je Đumić dodao 11 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila prva u Ligi 6, te su pokazali da će mnogima pomrsiti račune posebno na domaćem terenu. S druge strane Borac je nakon dvije pobjede upisao i prvi poraz, ali će sigurno uz Igokeu i Sparse biti kandidati za sami vrh.

Top Komentari

CeZenicaLik
U Zenici se igra odlicna kosarka.I muski a i zene zasluzili su da se takmice medju najboljima u zemlji.Ali kao sto je u nasoj zemlji tipicno da se ne odlucuje samo na sportskim terenima i na sportski nacin.Idemo Celik idemo Zenico do kraja....
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi