Cedevita Olimpija gubi tri meča zbog koronavirusa?

Sve izvjesnije

Cedevita Olimpija gubi tri meča zbog koronavirusa?

E. Škorić

Nakon što je poznato da je jedan igrač Cedevita Olimpije zaražen koronavirusom, ekipa mora da ide u desetodnevni karantin.

Izvjesno je tako da će meč Eurokupa protiv Burse Cedevita Olimpija izgubiti službenim rezultatom 20:0.

Ovu mogućnost najavio je direktor Ljubljančana Davor Užbinec.

"Nažalost, naš tim će narednih deset dana provesti u karantinu. Uprkos svim epidemiološkim smjernicama koje smo slijedili od početka pandemije koronavirusa, bili smo svjesni da će covid-19 pre ili kasnije zakucati na naša vrata. Nažalost, to se dogodilo poslije samo dvije utakmice ove sezone”, rekao je direktor kluba Davor Užbinec i dodao:

Potražite više informacija na temu Eurocup:

“Loša vijest je što nećemo igrati meč Evrokupa, te će ta utakmica biti registrovana službenim rezultatom. Imali smo dovoljno igrača da odiramo taj meč, ali zbog propisa Nacionalnog instituta to neće biti moguće. S obzirom da nam ograničenja i smjernice koje su na snazi u Sloveniji ne dozvoljavaju da učestvujemo na takmičenjima na kojima bismo se, prema važećim propozicijama, mogli takmičiti, uprkos pozitivnom slučaju unutar tima, apelujemo na odgovorne da promijene postojeće propise, ograničenja i smjernice, i dozvole svim slovenačkim sportskim timovima da u slučaju pozitivnog slučaja u timu pošalju sportistu u karantin, a da svi ostali igrači, nakon podnošenja negativnog testa, mogu da nastave sa trenažnim procesom”.

Da stvar bude još gora, ovoj ekipi prijete isti scenariji i sljedećeg vikenda za meč ABA ige, kao i novi duel u Eurokupu za osam dana, s obzirom da će cijeli tim biti narednih 10 dana u obaveznom karantinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije