Sjajna partija Đedovića nije pomogla Bayernu

Euroliga

Sjajna partija Đedovića nije pomogla Bayernu

E. Škorić

Košarkaši Bayerna poraženi su u Istanbulu od Darussafake sa 92:87 u meču 29. kola Eurolige.

Darussafaka je u pretposljednjem kolu stigla do pete pobjede, ali to joj neće pomoći da se makne sa fenjeraške pozicije i sada je na omjeru 5-24. S druge strane, Bayern je upisao 16. poraz i ostaje bez šansi da se plasira u play-off Eurolige.

Gosti iz Minhena dobili su prvu četvtrtinu sa 27:14, ali u preostale tri dionice turski tim je bio bolji i na kraju je zasluženo slavio.

Njemačkom timu nije pomogao ni raspoloženi bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović sa 20 poena, kao niti Petteri Koponen sa 23 poena. Toney Douglas je briljirao kod Darussafake sa 26 poena, šest skokova i pet asistencija. Dobar je bio i Jeremy Evans sa 20 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ranije je odigran ruski derbi između Khimkija i CSKA, a gosti su slavili sa 80:72. De Colo je predvodio Moskovljane sa 14 poena, Kyle Hines je dodao 12, a Cory Higgins 11 poena. U domaćem timu Alexey Shved je ubacio 17, a Jordan Mickey 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi