Čolan: Biberović će dobiti poziv, nadam se da ćemo riješiti i problem Đedovića

Generalni sekretar Saveza otvoreno za SportSport.ba

Čolan: Biberović će dobiti poziv, nadam se da ćemo riješiti i problem Đedovića

S. Mlaćo

Danas je održana press konferencija košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 Očekuje nas dueli protiv Češke i Bugarske, međutim rezultatski i nisu bitni, s obzirom da je naša selekcija izgubila sve šanse za prolaz.

Za SportSport.ba je govorio Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine. Čolan se dotakao Tarika Biberovića kojeg najavljuju kao novog reprezentativca Turske, te Nihada Đedovića koji bi ponovo mogao zaigrati za našu reprezentaciju.

"Mi ćemo poslati poziv Biberoviću, a da li će se odazvati to zavisi od njega i roditelja. Naše je da ga pozovemo i to ćemo uraditi za naredne ljetne pripreme. Pozive će tada dobiti svi koji su konkurentni po izboru selektora. Sada je dakle sve stvar igrač", kazao je Čolan.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"Đedović ima želju da igra za reprezentaciju i Mirza je razgovarao sa njim. Nihad je uvijek imao tu želju, ali igra u pokrajini Bavarskoj koja ima malo specifične dozvole. U pregovorima smo, razgovaramo, ne samo sa njim. Moramo izgladiti tu situaciju da mu se odobri da igra za BiH, nadamo se da će se to desiti. Jedan takav igrač nam je potreban", dodao je Čolan.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
“Đedović im želju da igra za reprezentaciju.” Kako to? Zar se nije odrekao našeg državljanstva?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti