Igokea poražena u Baru od Mornara
Foto: KK Mornar

Uvjerljiva igra domaćih

Igokea poražena u Baru od Mornara

Prvak BiH Igokea poražena je večeras u Baru u utakmici 13. kola ABA lige od Mornara rezultatom 90:76.

Nakon niza od nekoliko sjajnih utakmica Igosi večeras nisu imali snage za novi podvig.

Domaći tim koji je također u sjajnoj formi nije dozvolio gostima da urade nešto više i izbore ništa drugo do častan poraz koji je u jednom trenutku prijetio da bude dosta uvjerljiviji. Mornar je nakon 3/4 izgradio prednost od 20 razlike koji su bili nedostižni za tim Dragana Bajića. Priprijetila je Igokea na 5 minuta do kraja kada je uspjela prepoloviti prednost Mornara, a u jednom trenutku Clemmons je promašio otvorenu trojku za -7 i tu je priči bio kraj.

Sjajni Jacob Pullen i večeras je predvodio Barane s 19 koševa, a 18 je ubacio njegov sunarodnjak Whitehead. Za Igokeu je Clemmons postigao 18 poena a Jošilo 14. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi