Veliki trijumf Igokee protiv Mege, sjajna partija Edina Atića
Foto: aba

Značajna pobjeda bh. prvaka

Veliki trijumf Igokee protiv Mege, sjajna partija Edina Atića

Košarkaši bh. prvaka Igokee došli su do velike pobjede danas u dvorani 'Ranko Žeravica' u Beogradu nad ekipom Mega Soccer Bet rezultatom 86:84. 

U odličnoj utakmici izuzetno važnoj za oba tima bolje se snašao tim Dragana Bajića. 

U izuzetno dobrom napadačkom ritmu Igokea je odigrala sjajno prvo poluvrijeme u kojem je stekla prednost od 10 poena viška. Nastavila je ekipa iz Aleksandrovca i u nastavku da igra odlično pa su u jednom trenutku imali i 15 poena viška. No u tim trenutcima bude se domaći predvođeni svojim najboljim košarkašem Filipom Petruševim i utakmica ulazi u jako neizvjesne vode. Mega je uspjela doći na -2 ali niti jednom nije uspjela izjednačiti ni povesti iako su promašili par prilika za to. Na kraju je za bh. prvaka Marko Jošilo pogodio nekoliko važnih šuteva, kao i Darko Talić te Jackie Carmichael koji je zapečatio sudbinu Mege koš-faulom u posljednjoj minuti susreta.

Fantastičan susret odigrao je naš reprezentativac Edin Atić kojem je ovo bila najbolja partija u posljednjih nekoliko godina. Atić je zabilježio 28 poena uz odličan šut iz igre te sjajnu obranu koju je igrao u cijelom meču i svakako je bio prvo ime ove utakmice. Clemmons je dodao 15 za Igokeu, a 14 Marko Jošilo uz nekoliko izuzetno važnih poena u završnici. Petrušev je kao i obično bio prvo ime kod Mege s 27 poena dok su po 16 su dodali Smith i Tepić.

Top Komentari

user1583752673
Bravo komsija Edine
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi