Sjajni Curry odveo Warriorse u finale Zapadne konferencije

Sjajni Curry odveo Warriorse u finale Zapadne konferencije

A. Beganović

Košarkaši Golden State Warriorsa igrat će u finalu Zapadne konferencije pošto su u polufinalnoj seriji rezultatom 4:2 savladali Memphis Grizzliese.

U šestom susretu polufinalne serije Warriorsi su slavili 108:95, te su tako stigli do pobjede koja ih je odvela u konferencijsko finale.

Na samom otvaranju sinoćnjeg susreta Warriorsi su stekli solidnu prednost (9:1), a prvu četvvrtinu su dobili 32:19. Do sredine treće dionice čuvali su tu prednost, da bi domaći uspjeli uhvatiti priključak (62:63). No, Curry i društvo su se uspjeli ponovo odvojiti, tako da su bez većih problema uspjeli slaviti.

Curry sa 32 poena, kojima je dodao 10 asistencija i šest skokova, te Thompson sa 20 poena, šest skokova i tri asistencije su bili najbolji kod Warrriorsa, dok su Gasol sa 21 poenom, 15 skokova i četiri asistencije, te Carter sa 16 poena bili najbolji kod Grizzliesa.

U finalu će Golden State igrati protiv pobjednika duela između Houstona i Los Angeles Clippersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.