Sjani Fenerbahce protiv Zenita došao do devete uzastopne euroligaške pobjede

Nastavlja se veliki niz turskog tima

Sjani Fenerbahce protiv Zenita došao do devete uzastopne euroligaške pobjede

Košarkaši Fenerbhcea na svom su parketu večeras nastavili veliki niz pobjeda u Euroligi savladavši Zenit rezultatom 92:84.

Turci su do devete uzastopne pobjede došli protiv zaista odlične ruske momčadi a put do trijumfa nije bio nimalo lagan. 

Efikasno prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnoj košarci u kojoj su domaći tek u finišu poluvremena uspjeli doći do neznatne prednosti od 4 poena razlike. Ruski tim je na krilima sjajnog Thomasa igrao odličnu košarku i nije dopuštao Feneru da se odvoji na veću razliku. S druge strane ton igri domaćih davao je probuđeni De Colo. Zenit je na nekih 7 minuta do kraja utakmice uspio povesti sa 5 razlike i tada se činilo da je veliki niz ekipe Igora Kokoškova ugrožen, ali De Colu su se u tim trenutcim pridružili Gudurić i Vesely koj su uspjeli slomiti otpor žilavih i vrlo dobrih košarkaša Zenita.

De Colo je s 24 poena bio najefikasniji, dok je Gudurić ubacio 19, a Vesely 16 poena. Will Thomas se zaustavio na 21 poenu za goste, Rivers je ubacio 14, a Baron 13 koševa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi