Sjajni Dwight Howard vodio Lakerse do pobjede protiv Warriorsa

Domaći tim igrao bez Jamesa i Davisa

Sjajni Dwight Howard vodio Lakerse do pobjede protiv Warriorsa

E. Čaušević

LA Lakersi sinoć su pred svojim navijačima pobijedili Golden State Warriorse sa 104: 98 iako nisu igrali LeBron James i Anthony Davis.

Lakersi žele u narednoj sezoni da vrate titulu prvaka NBA lige u svoje vitrine, ali jasno je da će im to biti itekako teško. Ovaj tim već neko vrijeme se punom parom sprema za novu sezonu koja uskoro počinje.

Sinoć su Lakersi bez svoje dvije najveće zvijezde igrali protiv Warriorsa koji su dominirali prethodnih godina u NBA. Ipak, Lakersi su bez Jamesa i Davisa uspjeli da pobijede sa 104:98.

Najefikasniji u ekipi Lakersa bio je Zach Norvell Jr. koji je ubacio 22 poena, te je dodao četiri skoka i jednu asistenciju. Odličan meč odigrao je i Dwight Howard koji se želi vratiti na stare staze nakon što je skoro dotakao dno u prethodnim sezonama.

Howard je na parketu proveo nešto više od 22 miniute, te je uspio upisati double-double učinak sa 12 poena i 13 skokova. Howard je još dodao šest asistencija i imao je četiri ukradene lopte.

S druge strane u ekipi Warriorsa najefikasniji bio je Damion Lee sa 18 poena, dokje Steph Curry ubacio jedan poen manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti