Sjajni HKK Široki savladao KK Lovćen na Pecari
Široki je nastavio sa sjajnim partijama u ABA 2 ligi (foto: HKK Široki)

Novo slavlje bh. prvaka u ABA 2 Ligi

Sjajni HKK Široki savladao KK Lovćen na Pecari

HKK Široki je večeras odličnom predstavom u svojoj dvorani Pecara savladao KK Lovćen u sklopu 5. kola ABA 2 lige rezultatom 81:73. 

Od samog početka domaći tim je diktirao tempo ove utakmice. Predvođeni novim trenerom Hrvojem Vlašićem koji je zamijenio Krunoslava Krajnovića naš prvak je već u prvom poluvremenu sjajnom igrom na oba kraja terena razbio goste iz Crne Gore.

Besprijekorno su funkcionirali i napad i obrana Širokobriježana koji su se malo opustili u zadnjoj četvrtini te dopustili gostima da izbore častan poraz. 

Dva Mateta, Čolak i Drežnjak, sa 21 odnosno 17 poena vodili su Široki do četvrtog trijumfa u regionalnom takmičenju a dvocifren je bio i Dario Drežnjak koji je ubacio 11 koševa. Goste je sa 17 poena predvodio Pavić a Vrbica je dodao 14 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Naletilić 2, Kraljević 4, Filipović 7, J. Čović, Čolak 21, Zubac 6, Bošnjak, Karačić 5, M. Čović, M. Drežnjak 17, D. Drežnjak 11, Batinić 8

KK Lovćen: Latković 7, Pavić 17, Diplaros 7, Mičević, Hadžibegović 9, Vrbica 14, Parača, Kovačević 3, Lopičić 2, Vučinić, Popović 10, Đukanović 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi