Sjajni HKK Široki sjajnom obranom razbio Helios na Pecari

Odlična igra bh. prvaka

Sjajni HKK Široki sjajnom obranom razbio Helios na Pecari

HKK Široki je potvrdio sjajnu formu večeras u sklopu 12. kola ABA 2 lige savladavši sigurnom igrom na svojoj Pecari Helios iz Slovenije rezultatom 75:58. 

Gosti iz Slovenje dobro su se držali tijekom prvog poluvremena kada su nekoliko puta čak imali i prednost no domaći tim je dobrom završnicom na veliki odmor otišao s prednošću od 41:37.

No treći period odredio je krajnji smjer ove utakmice. Izabranici Hrvoja Vlašića zaigrali su sjajnu obranu koja je Heliosu u 3/4 dozvolia samo 11 poena te je Široki u zadnjih 10 minuta ušao sa sigurnih 15 razlike. Na kraju je zadnji period donio skromnu košarku no i ta je četvrtina otišla na stranu domaćeg tima koji je na kraju zabilježio i više nego sigurnu pobjedu 75:58. 

Napad Širokog bio je ujednačen a predvodili su ga braća Drežnjak, Dario je zabio 19, a Mateo 15 koševa. Mahković s 15 najbolji kod Heliosa, Konjević je dodao 12. 

Top Komentari

Antisha
Zar je iko sumnjao u pobjedu? ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi