Široki poražen na gostovanju u Nikšiću

Do pobjede Sutjesku nosio Sejfić

Široki poražen na gostovanju u Nikšiću

Košarkaši Širokog doživjeli su poraz na gostovanju u Crnoj Gori.

Širokobriježani su u meču 10. kola regionalne ABA 2 lige gostovali kod Sutjeske, a u Nikšiću su na kraju poraženi rezultatom 82:73.

Bh. predstavnik nije najbolje ušao u meč. Već u prvoj dionici je bilo 27:18 u korist domaćih, a iako su Širokobriježani početkom druge bili ušli u ritam i došli na minus tri (31:28), u nastavku su ponovo popustili.

Domaći su do kraja poluvremena digli prednost i na odmor otišli pri vodstvu od 43:37, a istu su održavali i u nastavku te došli do zaslužene pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sutjesku je do pobjede predvodio bh. košarkaš Ismet Sejfić sa 19 postignutih poena, dok je jedan manje na drugoj strani postigao Goran Filipović.

Narednu utakmicu Široki u sklopu prvenstva BiH igra u subotu protiv Vogošće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi