Sjajni HKK Zrinjski slavio u Kaknju
Plemići su i poslije teškog gostovanja u Kaknju neporaženi

Plemići neporaženi nakon pet utakmica

Sjajni HKK Zrinjski slavio u Kaknju

HKK Zrinjski slavio je večeras u Kaknju rezultatom 91:81.

Bila je ovo peta pobjeda mostarskog tima iz isto toliko odigranih utakmica u novoj sezoni.

U prvom poluvremenu koje se praktički igralo bez obrana Zrinjski je uspio ostvariti prednost i od 8 poena prednosti, no domaći tim se sabrao i dostigao tu razliku te su Mostarci na poluvrijeme otišli s 4 koša viška. Otvaranje Kaknja u 3/4 bilo je uragansko. Gosti su djelovali kao da ne znaju šta ih je snašlo a vrlo brzo su Kaknjci imali 8 poena prednosti i momentum na svojoj strani te se činilo da će momčad Nevena Nikolića zabilježiti prvi poraz. Međutim, tada Zrinjski pokazuje zašto je još uvijek neporažen u ovoj sezoni. Košarkaši Kaknja potpuno su stali i njihova sjajna igra je nestala a od trenutka kad su domaći dostigli najveću prednost od osam koševa praktički je na utakmici igrao samo Zrinjski koji je sigurnom igrom utakmicu priveo kraju i opravdao epitet hit momčadi dosadašnjeg dijela prvenstva. 

Sjajni Amerikanac Carlbe Lee predvodio je Mostarce s 19 poena i po 8 skokova i asistencija. Po 14 su dodali Knežević, Anđušić i Zovko. Gavranić sa 16 i Đelmo s 15 poena najefikasniji kod Kaknja dok je 14 postigao Velić. 

KK Kakanj: Dubinski 8, Muflizović 4, Fazlić 12, Gavranić 16, Pajović 10, Tepić, Đelmo 15, Velić 14, D. Pirić, Islamović 2,  Dž. Pirić

HKK Zrinjski: Soldo, Zovko 14, Vranješ 11, Zlomislić 9, Knežević 14, Lee 19, Perković, Čović, Pajić 10, Džajić, Anđušić 14. 

Top Komentari

Realist
Bravo Zrinjski !!!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi